A 2018. Dél Morva Régió EY Vállalkozója pályázat tizennegyedik évadjának már van győztese! A legnagyobb renoméval rendelkező vállalkozói pályázat fődíját Radka Prokopová és František Fabičovic, az břeclavi Alcaplast vállalat tulajdonosai nyerték el, mely vállalkozás Kelet-, és Közép Európa legnagyobb szaniter technika gyártója.

A nemzetközi pályázat regionális döntőjének eredményeit - ahol a cél: kiválasztani a legjobb vállalkozót és motiválni a következő generációkat – a szervezők az idén február 19-én hirdették ki Brnóban.

„A győzelmet egy ilyen nagy presztízsű versengésben rendkívül nagyra tartjuk, és reméljük, hogy munkánk továbbra is motiválni fogja a kezdő vállalkozókat álmaik megvalósításában. A vállalkozás nem mindig egyszerű dolog, de az elért eredmények megérik az erőfeszítést,“ köszönte meg a díjat a vállalat társtulajdonosa és ügyvezető igazgatónője, Radka Prokopová.

Az egyes jelölteket a szakmai zsűri választotta ki, melynek tagjai az előző évadok győzteseiből kerültek ki, mégpedig az előzetesen kiküldött jelölések alapján. A részvevők kiválasztásnak döntő feltétele a vállalkozói történet, az innováció és a tisztesség. Az év EY Vállalkozója pályázat az országos döntővel folytatódik, melynek győztese fogja képviselni a Cseh Köztársaságot a Monte Carlóban rendezett világdöntőn.

Foto: Václav Šálek