A legnagyobb renoméval rendelkező vállalkozói pályázat, jelesül a „2018. EY Vállalkozója“ befejezéséhez közeledik. A pályázat abszolút győztesei, az Alcaplast vállalat tulajdonosai, Radka Prokopová és František Fabičovic, akik februárban megnyerték a megyei fordulót, ezzel a Dél-Morva Régió idei vállalkozóivá léptek elő. A fődíjat a győztesek az ünnepélyes eredményhirdetésen vehették át, amelyre március 5-én került sor a prágai Žofínban.

„Az ország legjobb vállalkozója címet elnyerni számunkra óriási megtiszteltetés, és természetesen ezt az eredményt rendkívül nagyra tartjuk. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani valamennyi kedves vásárlónknak, és reméljük, hogy munkánk eredménye továbbra is rendkívüli minőségű és meghatározó lesz, és nem csupán a szaniter technika területén,“ örvendezett az Alcaplast végrehajtó igazgatónője, Radka Prokopová, aki férjével együtt közösen fogja képviselni a Cseh Köztársaságot Monte Carlóban, ahol az idei világdöntőt rendezik.

Az egyes jelölteket a szakmai zsűri választotta ki, melynek tagjai az előző évadok győztesei közül kerültek ki, mégpedig az előzetesen kiküldött jelölések alapján. A részvevők kiválasztásnak döntő feltétele a vállalkozói történet, az innováció, a tisztesség és a nemzetközi kiterjedés.