A különleses renoméval rendelkező, az idén tizenötödik jubileumát ünneplő „Csehország TOP Hölgyei“ ankét megrendezése alkalmából kihirdették a győztest. Az eseményre 2020. február 20-án került sor, a Prágában található előkelő Karlín Fórumban.

A szakmai zsűri összesen négy kategóriában hirdetett eredményt, mégpedig a business-vállalkozónő, business-menedzser, a közszféra, valamint a start-up kategóriákban.

A business-vállalkozó kategóriában, ahol a győztest a nyolc tagból álló szakmai zsűri választotta ki, a dobogó legmagasabb fokára Radka Prokopová, az Alcaplast vállalat társtulajdonosa és egyben ügyvezető igazgatója léphetett fel, akit a rendkívüli eseményre elkísért férje, František Fabičovic. A zsűri által figyelembe vett értékelési szempontok közé tartozott a befolyás, a teljesítmény, a vállalkozói történet, továbbá a társadalmi haszon.

Az Alcaplast rendkívül gyorsan terjeszkedik, amit elsősorban a formatervezési szempontból érdekes termékeinek köszönhet, amelyeket saját maga tervez. E termékeit jelenleg az Alcaplast az egész világ 70 országába exportálja. A társaság nyolc fiókvállalattal rendelkezik, napjainkban pedig 660 alkalmazottat foglalkoztat. A 2019. évben a vállalat forgalma elérte a tiszteletreméltó 1,7 milliárdot (CZK).